طیب گوشت

بررسی گوشت لاشه دام

آنالیز لاشه گوسفندی

فهرست مطالب
    Add a header to begin generating the table of contents

    آناليز لاشه گوسفندی

    يکي از مسائلي که خوب است هنگام خريد لاشه گوشت و بررسي قيمت لاشه گوشت به روز در نظر بگيريد آناليز لاشه گوسفندي و فرمول بازدهي آن است. وقتي مي‌خواهيد دامي خريداري کنيد بايد نسبت به سنگيني آن توجه نشان دهيد. به طور کلي مي‌توان با استفاده برخي فرمول‌هاي کلي آناليز لاشه گوسفندي را انجام داد و از اين طريق جلوي کلاه‌برداي را گرفت.

    دام زنده چقدر وزن دارد؟

    اگر با ديدن عکس لاشه گوسفندي اين سوال برايتان پيش آمده که دام زنده چقدر وزن و گوشت‌دهي دارد اين مقاله از طیب گوشت مخصوص شماست. از آنجايي که هرچه دام پر گوشت‌تر باشد ارزش آن بيشتر است دامداران نيز تلاش مي‌کنند تا گوسفندان سنگين‌وزن‌تري را تربيت کنند.

    گوسفند يکي از مهم‌ترين دام‌هاي پرفروش کشور ما ايران است و در مراسمات مختلف از آن استفاده مي‌شود. همچنين به صورت سنتي در مراسم عيد قربان نيز بسياري گوسفند سر مي‌برند. اين گوشت فوايد و مزاياي بسيار زيادي دارد بنابراين بهتر است که آناليز لاشه گوسفندي را بدانيم. به طور کلي ۵۰ تا ۵۵ درصد از لاشه گوسفند بايد گوشتي باشد.

    تجزیه لاشه گوسفندی

    چه چيزي بر گوشت خالص دام اثر می‌گذارد؟

    يکي از مسائل مهمي که در آناليز لاشه گوسفندي بايد به آن توجه کنيم نژاد گوسفند است. ايران مراتع فراواني دارد و گوسفنداني از نژاد‌هاي مختلف تربيت مي‌کند. اگر بخواهيم در يک تقسيم‌بندي کلي بيان کنيم، گوسفند‌هاي ايراني به سه دسته تقسيم مي‌شوند: گوشتي، پشمي و شيري. از طرف ديگر تقسيمات ديگري نيز براي دام‌ها وجود دارد از قبيل: گوسفند سنجابي، بلوچي و….

    به همين دليل در خريد گوشت گوسفندي اگر از نژاد گوشتي باشد قيمت بيشتري نيز خواهد داشت. به طور کلي گوسفنداني که شير مي‌دهند لاغرتر هستند و ميزان گوشت کمتري دارند. به همين دليل قبل از خريد دام بايد بدانيد اين موضوعات بر وزن گوشت گوسفند اثر مي‌گذارند.

    تجزيه لاشه گوسفندی

    وقتي نوبت تجزيه لاشه مي‌رسد دنبه را از نقطه اتصال طبيعي آن جدا مي‌کنند و سپس گردن را از بين مهره افت و هشت جدا مي‌کنند و باقي لاشه گوسفندي به چهار قسمت تقسيم مي‌شود. لاشه از نقطه بين دنده‌هاي دوازدهم و سيزدهم برش مي‌خورد. دست و پا از محل استخوان قلم جدا مي‌شوند. تکه‌هاي لاشه گوسفندي به شش قسمت مختلف تقسيم‌بندي مي‌شوند:

    1. سردست: از نقطه قطع شدن دست‌ها از نقطه اتصال طبيعي با بدن است و تا آخر استخوان کتف ادامه پيدا مي‌کند. اگر برش موربي‌زده شده باشد سه دنده اول را نيز مي‌توان شامل قسمت سردست کرد.
    2. ران: دومين قسمتي که در آناليز لاشه گوسفندي بررسي مي‌کنيم ران است. اين قسمت ناحيه دمي را شامل مي‌شود يعني برش از فاصله بين آخرين مهره کمر تا اولين مهره دمي تا اول ناحيه مفصل خرگوشي است. در اين قسمت همه عضلاتي که روي استخوان لگن وجود دارند قرار گرفته‌اند.
    3. سينه: اين قسمت شامل نقطه اتصال دست‌ها تا آخر استخوان جناق است. جايي که اين قسمت تمام مي‌شود نقطه پاياني اتصال غضروف دنده‌هاست.
    4. پشت گوسفند: از مهره ۱۲ و ۱۳ ستون پشتي تا فاصله ميان مهره اول پشت و مهره هفتم گردن را در آناليز لاشه گوسفندي، پشتِ گوسفند مي‌گويند.
    5. راسته: يکي از قسمت‌هاي خوشمزه گوسفندي راسته نام دارد. اين قسمت در پايين لاشه گوسفندي است و از محل مهره ۱۲ و ۱۳ تا اولين مهره عجز را شامل مي‌شود.
    6. دنده‌ها: اين قسمت که خيلي هم گوشتي نيست شامل استخوان پارويي شانه يا برش طولاني دنده‌ها از کنار راسته تا مهره ۱۲ عقب مي‌شود.

    گوشت گوسفندی چقدر بازدهی دارد؟

    وقتي در مورد بازدهي لاشه گوشت صحبت مي‌کنيم منظورمان اين است که ميزان گوشت آن چقدر است. به علاوه موضوع ديگر اهميت لاشه به وزن گوشت قابل مصرف در هر سني، قسمت‌هايي که قابل جدا شدن هستند، ارزش لاشه و ترکيبات شيميايي است.

    به همين دليل تمام کساني که در زمينه تجارت پرورش گوسفند فعاليت مي‌کنند هدفشان اين است که بازدهي گوسفند را بالاتر ببرند تا برگشت پول صورت گيرد. ارزش نهايي لاشه بره با توجه به بازده خوراکي لاشه و کيفيت عضلاتي است که قسمت خوردني لاشه بره را تشکيل مي‌دهند.

    بازدهی لاشه دام

    تأثير سن و مسائل مختلف در بازدهی دام

    هرچه سن بره‌هاي نر و ماده بيشتر مي‌شود مقدار ران‌ها نسبت به کمر در بره‌هايي که وزني بيش از ۵۰ کيلوگرم دارند کاهش پيدا مي‌کند. بيشترين نسبت دنده در بره‌هاي ماده است و اين نسبت در بره‌هايي که وزن کمي دارند (يعني چيزي حدود ۵۸ کيلوگرم هستند) با افزايش سن کمتر مي‌شود.

    به طور کلي نژاد، جنس، سن و وزن و جيره غذايي دام از جمله مهم‌ترين عواملي هستند که در نهايت روي وزن و بازدهي لاشه اثر مي‌گذارند. براي مثال يک روند مفي بين وزن کشتار و نسبت استخوان در لاشه و روند مثبت بين وزن کشتار و نسبت چربي لاشه نيز هست.

    همچنين در برخي از تحقيقات پزشکي اين طور بيان شده است که با افزايش وزن کشتار بره‌هاي جوان به طور کلي مقدار چربي‌اي که دارند افزايش پيدا مي‌کند.

    يکي ديگر از موضوعات مهم اين است که در برخي از تحقيقات نشان داده شده که اگر قوچ و بره‌هاي نري که اخته هستند در وزن‌هاي پايين وارد بازار شوند بايد در نهايت از نوع نژاد‌هاي بزرگ يا با بلوغي دير باشند و وقتي سنشان کم است وارد بازار شوند. اين در حالي است که بره‌هاي نري که وزن‌هاي سنگين‌تري دارند و وارد بازار مي‌شوند جيره‌شان طوري تنظيم خواهد شد که بيش از حد چاق نشوند.

    خريد لاشه گوشت از کشتارگاه

    حالا که به طور کلي با نکات مهم آناليز لاشه گوسفندي آشنا شديد ممکن است اين سوال مهم برايتان پيش آمده باشد که آيا بايد گوشت را از بازار تهيه کرد يا از کشتارگاه؟ به طور کلي خريد لاشه گوشت از کشتارگاه بسيار بهتر است زيرا به شما اين امکان را مي‌دهد تا گوشت را تازه و آماده تهيه نماييد و بيشترين بازدهي را از لاشه گوشت دريافت کنيد.

    ما در کشتارگاه طيب گوشت بهترين و مرغوب‌ترين محصولات دامي را براي شما فراهم کرديم تا با خريدي مطمئن محصولي خوب دريافت نماييد. شما مي‌توانيد با مراجعه به سايت فروشگاهي طيب گوشت اقدام به خريد بهترين محصولات دامي نماييد. با ما تماس بگيريد و ما سفارش‌هاي شما را در سريع‌ترين زمان ممکن ارسال خواهيم کرد.

    جمع‌بندی

    آناليز لاشه گوسفندي در خريد لاشه گوشت بسيار مهم است. فهميدن اين‌که چطور بازدهي گوشت محاسبه مي‌شود و قسمت‌هاي مهم بدن گوشت در تعيين وزن لاشه گوسفندي چه قسمت‌هايي هستند به شما کمک مي‌کند تا خريد بهتري داشته باشيد. ما گفتيم ۵۰ تا ۵۵ درصد از وزن لاشه گوسفندي را بايد گوشت آن تشکيل دهد بنابراين اگر وزن گوشت به اين نسبت نبود و کمتر بود مي‌توانيد از خريد آن گوشت صرف نظر کنيد.

    ما در اين مقاله به طور کلي اشاراتي به نحوه تقسيم‌بندي قسمت‌هاي مختلف بدن دام در آناليز لاشه گوسفندي پرداختيم تا دقيق‌تر بدانيد هر قسمت از بدن گوشت به کجا اطلاق مي‌شود. همچنين در پايان گفتيم که خريد گوشت از کشتارگاه مي‌تواند به نفعتان باشد زيرا با گوشتي تازه و سالم روبه‌رو خواهيد شد و قيمت دستِ اول را دريافت خواهيد کرد. براي اطلاعات بيشتر مي‌توانيد با شماره تماس‌هاي ما ارتباط برقرار کنيد.

     

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *