بهترین قسمت گوشت گوسفندی برای آشپزی کجاست؟
انتخاب بهترین قسمت گوشت گوسفندی برای آشپزی میتواند نتیجه احساسات مهمانان در خانهتان یا مشتریان در رستورانتان را عوض کند. اینکه گوشت گوسفندی و بخشهای مختلفش بسیار مفید هستند اصلاً برکسی پوشیده نیست. قطعاً گوشت گوسفندی یکی از بهترین مواد خوراکی است که مزایای زیادی دارد.
سؤال اینجاست که اگر خواستیم از گوشت استفاده کنیم بهترین قسمت گوشت گوسفندی برای آشپزی چیست؟ همین سؤال میتواند روی خرید لاشه گوشت اثرگذار باشد و وزن لاشه گوشتی که میخریم را تحت تأثیر قرار دهد. در این مقاله از طیب گوشت پس از توضیحی مختصر راجع به فواید کلی گوشت گوسفندی به شما خواهیم بهترین و مفیدترین قسمت گوشت گوسفندی کجاست.
گوشت گوسفندی چه مزایایی دارد؟
یکی از بهترین مواد خوراکی برای کاهش وزن استفاده از گوشت قرمز است. استفاده از این گوشت باعث میشود وزن شما کنترل شود و کاهش پیدا کند. اینکه در گوشت گوسفند میزان بالایی پروتئین و چربی بسیار کمی وجود دارد باعث این اتفاق میشود.
فایده دیگر مصرف گوشت گوسفندی این است که باعث بالارفتن سوخت و ساز بدن میشود و علاوه بر این به کسانی که مشکل کم خونی دارند کمک میکند. مشکل کم خونی زمانی رخ میدهد که بدن فرد نمیتواند به اندازه کافی گلبولهای قرمز تولید کند. یکی از راههای جلوگیری از این موضوع آهن کافی در بدن است. گوشت گوسفندی منبعی سرشار از آهن است و کمبود گلبول قرمز خون را جبران میکند.
حدوداً در صد گرم وزن لاشه گوسفندی چیزی به اندازه ۱/۱۷ گرم پروتئین وجود دارند. برای همین کسانی که بدنسازی و ورزش کار میکنند و قصد عضلهسازی دارند میتوانند از گوشت گوسفندی به عنوانی منبعی سرشار از پروتئین و کاملاً عالی برای عضلهسازی استفاده کنند.
همچنین مصرف گوشت گوسفندی باعث بهبود قدرت و استحکام استخوانها میشود چون علاوه بر تمام موارد مذکور گوشت گوسفندی دارای کلسیم نیز هست. با خوردن گوشت گوسفند ناهنجاریها و اختلالات استخوانی که دارد تا حد زیادی بهبود مییابد. در هر صد گرم وزن لاشه گوسفندی چیزی حدود ۱۰ میلی گرم کلسیم وجود دارد.
انواع قسمتهای گوشت گوسفندی را بشناسیم
تمام قسمتهای گوشت گوسفندی بسیار عالی هستند و برای سلامتی فواید فراوانی دارند. بنابراین موقع خرید لاشه گوشت و دنبال کردن قیمت لاشه گوشت توصیه میشود که همه قسمتهای گوشت را در نظر بگیرید. برای مثال هر قسمت را جداگانه بررسی میکنیم تا ببینید هر قسمت چه مزایایی دارد:
گوشت دنده
یکی از خوشمزهترین قسمتهای گوشت گوسفندی دنده است. این گوشت قسمتی پرچرب از گوشت گوسفند است و نرم، لطیف و خوش طعم است. دنده کباب که معروف است از گوشت این قسمت گوسفند درست میشود. همان کبابی که به شیشلیک معروف است و از جمله لذیذترین کبابها و خوراکیهاست.
گوشت راسته
گوشت راسته از بین گزینههای بهترین قسمت گوشت گوسفندی در ستون فقرات گوسفند قرار دارد و چربی آن ببسیار کم است. یکی از بهترین قسمتهای گوشت گوسفندی برای پخت کباب همین گوشت راسته است. کسانی که دیسک کمر دارند یا ستون فقراتشان ضعیف است میتوانند گوشت راسته بخورند.
گوشت فیله
دیگر قسمتی که میتواند بهترین قسمت گوشت گوسفندی باشد فیله است. فیله گوسفند پشت جگر و قسمت نرم زیر راسته است. معمولاً لذیذترین غذاها را در ایران از فیله گوشت گوسفند درست میکنند. کباب برگ و چنجه از روی این نوع گوشت درست میشود.
گوشت سینه
زیر شکم گوسفند گوشت سینه قرار گرفته است. بهتر است که هنگام پختن گوشت سینه قسمت چربی آن را جدا کنید. میتوانید برای اینکه غذای خوشمزهای درست کنید سینه را از دنده جدا کنید و با سبزیجات آن را بپزید. در بسیاری از غذاها مخصوصا کباب از گوشت سینه استفاده میشود چرا که طعم خوبی دارد.
گوشت ران
قسمت دیگر بدن گوسفند که گزینه بهترین قسمت گوشت گوسفندی را به خود اختصاص میدهد گوشت ران است. این قسمت از لاشه گوسفند بیشترین میزان گوشت را دارد. از این گوشت نیز میتوانید در آشپزی استفاده کنید و غذاهای عالی درست کنید.
گوشت ماهیچه
قسمت دیگری که در بافت گوشت گوسفندی چربی ندارد و بسیار ظریف و نرم است ماهیچه گوسفند است. بسیاری از غذاهای ایرانی مثل باقالی پلو با ماهیچه از این گوشت استفاده میکنند و بسیار خوشمزه و دوست داشتنی میشود.
گوشت سردست
یکی دیگر از مواردی که میتواند بهترین قسمت گوشت گوسفندی محسوب شود سردست است. این قسمت گوشت در زیر زانوی گوسفند است و تقریباً پهن است. حدوداً ۲۷ درصد از وزن لاشه گوسفندی را سردست میگیرد. چون استخوانش کمتر است نیز ارزانتر میشود.
منتخب بهترین قسمت گوشت گوسفندی
ممکن است برای هر غذایی که در نظر دارید یک نوع گوشت گوسفندی خاص مناسب به نظر برسد اما بین تمام انواع گوشتی که گفتیم میشود گفت که سردست بینظیر است. سردست مناسبترین نوع گوشت هست چون به اندازه کافی هم چربی و هم استخوان دارد. معمولاً هم سردست از ران گوسفندی گرانتر است.
گوشت سردست را میشود بهترین قسمت گوشت گوسفندی برای آشپزی دانست. این نوع گوشت هم به اندازه کافی نرم است و اگر از بره باشد طعم فوقالعادهای دارد. برای فروش لاشه بره ولی باید حتماً از جای مطمئنی خریداری کنید که گوشت مناسبی تحویل بگیرید.
برای یک کیلو کباب چنجه میتوانید قسمتی از سردست را استفاده کنید و با کمی ادویه میتوانید یکی از شگفتانگیزترین و جذابترین خوراکها را بپزید.
قسمت بالایی سردست نیز برای تهیه آب گوشت و چلوگوشت خیلی عالی است چون ترکیبی از بهترین نقاط گوسفند یعنی ماهیچه و گردن را شامل میشود.
با این وجود اگر قصد پختن غذاهای خاص دیگری دارید بد نیست گزینههای بهترین قسمت گوشت گوسفندی برای آن غذاها را هم مطرح کنیم. برای مثال بهترین قسمت گوشت گوسفندی برای پخت خورش کرفس ماهیچه است. یا اگر میخواهید خورش بامیه درست کنید میتوانید از دنده استفاده کنید.
اگر هوس کباب برگ کردید فیله گوسفندی برخلاف فیله گوساله اصلاً مناسب نیست بلکه باید از راسته گوسفندی برای کباب برگ استفاده کنید. علت اینکه فیله گوسفندی مناسب نیست ابعاد آن است که به درد کباب برگ نمیخورد.
برای کسانی که اهل فست فود هستند و میخواهند همبرگر درست کنند بهترین قسمت گوشت برای این کار کل گوشت گوساله است ولی اگر باز قصد مخلوط گوساله و گوسفندی مد نظرشان است میتوانند از گوشت گوساله پرچرب و گوشت گوسفندی خالص استفاده کنند تا بوی گوشت گوسفندی در آشپزی و خوراکشان وارد نشود.
هر آشپزی ممکن است با توجه به سلیقه شخصی و تجربیات خود نیز از گوشت خاص و ادویههای خاصی برای پخت و پز استفاده کند. نکته نهایی اینجاست که ببینید مناسبترین و بهترین قسمت گوشت گوسفندی برای آشپزی شما چیست.
جمعبندی
گوشت گوسفندی یکی از بهترین انواع گوشت و مقویترین غذاهای موجود است. استفاده و مصرف گوشت گوسفندی باعث میشود که استخوانهایی قوی داشته باشید، پروتئین مورد نیاز برای بدنتان تأمین شود و مشکلاتی از قبیل کم خونی را تا حد زیادی کنترل کنید. همه این فواید باعث میشود که افراد زیادی سراغ خرید لاشه گوشت بروند و از این ماده مقوی استفاده کنند.
ما به بررسی انواع قسمتهای گوشت که میتوانید در آشپزی استفاده کنید پرداختیم. قیمت لاشه گوسفندی با توجه به قسمتی که میخواهید فرق میکند ولی با این وجود تلاش کردیم تا با یک بررسی کلی ببینیم بهترین قسمت گوشت گوسفند برای آشپزی چیست و نتیجه گرفتیم که سردست با توجه به خصوصیات منحصر به فردی که دارد میتواند مناسبترین گزینه برای گوشت گوسفندی تلقی شود.
حالا اگر قصد خرید لاشه گوشت دارید و میخواهید قیمت لاشه گوسفندی را بر اساس وزن لاشه گوسفندی بدانید میتوانید به فروشگاه طیب گوشت مراجعه کنید. همچنین ما در طیب گوشت برای کسانی که دنبال محصولات گوشتی خوشمزهتر هستند فروش لاشه بره را نیز داریم.