کباب گوشت گوسفندی
ما ایرانیها با انواع و اقسام کباب آشنایی داریم و به عنوان یکی از وعدههای غذایی خوشمزه و مخصوص در مهمانیها و جشنها زیاد استفاده میکنیم. هرچند که شاید خیلی خوب ندانیم که چگونه گوشت گوسفندی را کباب کنیم.
اگر قصد کباب کردن گوشت گوسفندی را دارید احتمالاً با دستورعملهای کلی آن آشنا هستید ولی نکتهها یا به اصطلاح فوت کوزهگری قضیهاش فرق دارد. شما باید بدانید که بهترین روش برای کباب کردن چیست و چگونه میتوانید گوشت گوسفندی را خوشمزه و لذیذ کباب کنید. ما در این مقاله از طیب گوشت به تمام نکات کوچک و بزرگی اشاره میکنیم که هنگام کباب کردن باید به آنها توجه کنید.
چربی باید کافی باشد
در اینکه چگونه گوشت گوسفندی را کباب کنیم راهنماییهای زیادی وجود دارد ولی اولین موضوعی که باید به آن اشاره کنیم مسأله چربی است. نباید این طور باشد که گوشت کاملاً بدون چربی باشد ولی اگر قسمتی از گوشت گوسفندی را استفاده میکنید که مخصوصا چربی بیشتری دارد بهتر است چربیهای زیادی و اضافه را پیش از تکه کردن گوشت قطع کنید.
زمان پخت کافی باشد
یکی از نکاتی که خیلی وقتها به آن توجه نمیکنیم این است که زمان پخت غذا را در نظر نمیگیریم. گوشت گوسفندی باید به خوبی مغز پخت شود. اگر میپرسید چگونه گوشت گوسفندی را کباب کنیم این اولین راهنمایی مهمی است که باید به شما بکنیم. حداقل ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان لازم برای کباب کردن گوشت گوسفندی است.
به همین دلیل اگر گوشت را روی شعله گذاشتید آن را به مدت زمان کافی نگه دارید تا به خوبی مغز پخت شود. آن را روی حرارت ملایم و متعادل قرار دهید و بگذارید خوب بپزد. حتی برای اینکه گوشت بهتر پخته شود میتوانید از شب قبل آن را در ظرف آب بگذارید تا بافت پوست آن به خوبی خیس خورده و نرم شود. قبل از اینکه قصد کباب کردن گوشت را داشته باشید حدود ۱۵ تا ۳۰ دقیقه قبلش آن را از آب بیرون بیاورید.
از روش مرینیت استفاده کنید
اینکه بدانیم چگونه گوشت گوسفندی را کباب کنیم بسیار مهم است چون کباب کردن گوشت قرمز با کباب کردن گوشت مرغ و دیگر انواع بسیار فرق دارد. یکی از بهترین روشها استفاده از روش مرینیت برای کباب کردن است.
اصلیترین موادی که برای این نوع کباب نیاز داریم نمک و روغن هستند. با زدن مقداری نمک و روغن میتوانید آن را به خوبی کباب کنید. به یک دلیل نمک در کباب کردن گوشت مهم و مفید است. باعث حفظ رطوبت گوشت میشود و حتی باعث میشود که قسمتهای خشک آن نیز مرطوب باقی بمانند. روغنی که در روش مرینیت به کار گرفته میشود باعث میشود ادویه و دیگر مخلفاتی که به گوشت عطر میدهند بیشتر بروز پیدا کنند و گوشت را خوشطعمتر میکند.
کباب را با سس سویا و عسل درست کنید
یکی از بهترین روشهای کباب کردن استفاده از سس سویا و عسل است. سویا به دلیل اسید گلوتامیک موجود در آن باعث میشود که گوشت نرمتر و خوشمزهتر شود. از طرف دیگر اگر یک شیرینکننده پیش از کباب کردن به گوشت اضافه کنید میتواند یک طعم جدید و تازه به آن ببخشد. شکر یا عسل را میشود به مواد مرینیت کردن گوشت اضافه کرد و سپس به کباب کردن گوشت پرداخت.
بهترین نوع گوشت را انتخاب کنید
یکی از نکاتی که باید در پاسخ به سؤال اینکه چگونه گوشت گوسفندی را کباب کنیم بگوییم این است که چه نوع گوشتی بهترین گوشت برای کباب کردن است. پاسخ به این سؤال بر این اساس تعریف میشود که چه نوع کبابی میخواهید درست کنید. برای مثال اگر قصد درست کردن کباب کوبیده را دارید بهترین کار ترکیب گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفند و گوساله است. از قسمت سردست و گردن برای کباب کوبیده استفاده کنید که عالی میشود.
کبابی که درست میکنید باید آبدار باشد بنابراین کمی دنبه هم به مخلوط اضافه کنید ولی نه زیاد تا کبابتان نه خیلی چرب باشد نه خیلی خشک.
گوشت را باید سه بار چرخ کنید.
همان طور که گفتیم بهترین راه درست کردن کباب کوبیده این است که آن را سه بار چرخ کنید. این کار باعث میشود که گوشت به خوبی روی سیخ بچسبد و مشکلی از مشکلات کباب کردن یعنی افتادن گوشت برطرف شود.
گوشت را به خوبی ورز دهید
هنوز دنبال روشهایی درباره این هستید که چگونه گوشت گوسفندی را کباب کنیم؟ این روشها تمامی ندارد. نکته دیگری که خوب است به آن توجه کنید ورزیدن خوب و کافی گوشت کباب گوسفندی است. هرچه بیشتر گوشت کباب را ورز بدهید مخلوط و موادی که درست میکنید منسجمتر خواهند بود و در نتیجه بهتر روی سیخ میایستند. علاوه بر این رنگ گوشت تغییر میکند. زمانی میفهمید که ورزیدن گوشت کافی است که دیگر به ظرف یا انگشتان شما نچسبد.
اگر مقدار گوشتی که برای ورزیدن نیاز دارید زیاد است بد نیست که آنها را به چند قسمت تقسیم کنید و به صورت جداگانه عمل ورزیدن را انجام دهید. این کار باعث میشود که کباب روی سیخ محکم خودش را بگیرد و نیفتد.
جمعبندی
عمل کباب کردن گوشت میتواند بسیار پیچیده باشد و فرق بین آشپز عادی و ماهر نیز میتواند در همین ریزهکاریها مشخص شود. به همین دلیل این مقاله را به این موضوع اختصاص دادیم که چگونه گوشت گوسفندی را کباب کنیم و در آن به ترفندها و نکات مهمی که باید هنگام درست کردن کباب به آن توجه کنیم اشاره کردیم.
کباب کردن گوشت گوسفندی نیازمند دانش و آگاهی کافی نسبت به انواع گوشت و ویژگیهای هر کدام است. علاوه بر این بد نیست که محصول گوشتی و دامی خود را از یک فروشگاه یا کشتارگاه معتبر خریداری نمایید. خرید لاشه گوشت از کشتارگاه باعث میشود که جنس دست اول داشته باشید و سالمتر، بهینهتر و درستتر گوشت مصرف کنید. با دیدن عکس لاشه گوسفندی دنبال نشانههای خوب بودن گوشت باشید و سپس از فروشگاه طیب گوشت خرید خود را انجام دهید!