از طرف فرماندار محترم شهرستان قم
با عنایت به لزوم اطلاع رسانی عمومی به شهروندان در خصوص توصیه های بهداشتی و شرعی قربانی دام در روز عید سعید قربان ، خواهشمند است دستور فرمایند پیام های بهداشتی ذیل به نحو مقتضی به عموم شهروندان و کارکنان محترم آن دستگاه و ادارات شهرستان قم اطلاع رسانی گردد :
انجام قربانی در کشتارگاه های دام استان صورت میگیرد ، کلیه خدمات نظارت بهداشتی دامپزشکی در روز عید قربان رایگان بوده و بازرسین بهداشتی و ناظرین شرعی در کشتارگاه ها از ساهت ۶ صبح تا ساعت ۱۴ آماده خدمت رسانی به شهروندان گرامی در کشتارگاه دام طیب گوشت پارسا واقع در جاده جعفریه میباشند .
شهروندان محترم میتوانند با مراجعه به قصابی مورد نظر خود یا قصابی محل در روز های پیش از عید قربان نسبت به انجام هماهنگی لازم جهت تهیه دام مناسب و ذبح بهداشتی دام در محل کشتارگاه و دریافت لاشه و آلایش خوراکی در محل قصابی اقدام نمایند .
در حین لمس دام زنده و لاشه و آلایش دام و قطعه بندی گوشت ، حتما از دستکش استفاده شود .
به منظور جلوگیری و انتقال بسیاری از بیماری های خطرناک از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ، تب مالت و … لاش و آلایش استحصالی پیش از قطعه بندی و مصرف بایستی به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یخچال ( دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد ) نگهداری گردد .
اکیپ های دامپزشکی جهت نظارت بهداشتی و شرعی بر دا های قربانی و گوشت های نذری در شهرستان قم و شهرستان ها و بخش های تابعه ( جعفر آباد ، دستجرد و کهک ) مستقر بوده و مردم عزیز میتوانند برای اخذ خدمات بهداشتی – نظارتی با این ادارات تماس حاصل نمایند .( شماره های تماس ۳۶۱۲۳۴۵۶ و ۵۷ برای قم ، ۳۶۲۲۸۹۰ برای جعفر آباد شماره ۳۵۲۲۳۴۵۰ برای دستجرد و شماره ۳۴۲۲۳۶۴۷ برای کهک )
همچنین امکان دریافت دام قربانی یا وجه آن به منظور کمک به محرومان توسط کمیته امداد امام خمینی با شماره ۰۳۶۱۵۷ ، آسایشگاه سالمندان و معلولین بهزیستی و مسجد مقدس جمکران برای انجام قربانی و توزیع گوشت نذری وجود دارد .