طیب گوشت

قیمه‌ نثار قزوینی – غذای اصیل و مجلسی با گوشت قرمز

قیمه‌ نثار یکی از غذاهای سنتی و مجلسی استان قزوین است که پایه اصلی آن گوشت قرمز (گوسفندی یا گوساله) می‌باشد. طعم عمیق و ساختار لطیف این غذا، حاصل استفاده از گوشت قرمز باکیفیت در کنار ادویه‌های معطر ایرانی، زرشک، خلال بادام و پسته است. قیمه‌ نثار از جمله غذاهایی است که حضور آن در هر سفره‌ای، جلوه‌ای خاص و رسمی به آن می‌بخشد.

در مطلب پیش رو به طرز تهیه این غذای اصیل ایرانی می‌پردازیم

مواد لازم برای ۴ نفر:

گوشت قرمز خورشتی (ترجیحاً گوسفندی یا گوساله): ۴۰۰ گرم

پیاز متوسط: ۲ عدد

زرشک: ⅓ پیمانه

خلال بادام و خلال پسته: از هرکدام ۲ قاشق غذاخوری

رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

زعفران دم‌کرده غلیظ: ۳ قاشق غذاخوری

گلاب: ۱ قاشق غذاخوری

برنج ایرانی: ۳ پیمانه

ادویه مخصوص قیمه‌ نثار (دارچین، هل، زیره، جوز هندی، زردچوبه): به میزان لازم

نمک، فلفل سیاه و روغن: به میزان لازم

طرز تهیه:

۱. پیازها را نگینی خرد کرده و با روغن تفت دهید تا طلایی شوند. سپس گوشت قرمز را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کرده و کمی سرخ شود.

۲. رب گوجه‌فرنگی و ادویه‌ها را افزوده و تفت دهید تا مواد کاملاً به خورد گوشت بروند.

۳. حدود دو لیوان آب اضافه کرده و اجازه دهید گوشت قرمز با حرارت ملایم کاملاً بپزد و سس غذا غلیظ شود.

۴. در ظرفی دیگر، زرشک، خلال بادام و پسته را با کمی روغن تفت داده و در پایان زعفران و گلاب را به آن بیفزایید.

۵. برنج را به روش آبکش تهیه کرده و پس از دم‌کشیدن، در دیس بکشید. خوراک گوشت را روی برنج ریخته و با مخلوط زرشک و مغزها تزئین نمایید.

 

نکات کلیدی:

الف) استفاده از گوشت قرمز تازه و باکیفیت در این غذا ضروری‌ست؛ زیرا طعم اصلی قیمه‌ نثار وابسته به لطافت و طعم گوشت آن است.

ب) ترکیب ادویه‌ها و زعفران در کنار گوشت قرمز، رایحه‌ای عمیق و مجلسی به این غذا می‌بخشد.

ج) برای تعادل طعم زرشک، در صورت تمایل کمی شکر بیفزایید.

منبع: برگرفته از کتاب «خوراک‌های ایرانی»، تألیف نجف دریابندری

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *