طیب گوشت

چه کسانی نباید گوشت قرمز بخورند

چه کسانی نباید گوشت قرمز بخورند

فهرست مطالب
    Add a header to begin generating the table of contents

    چه کسانی نباید گوشت قرمز بخورند؟

    چه کسانی نباید گوشت قرمز بخورند؟! احتمالاً تا الان برای شما دیگر جای تعجبی ندارد اگر بشنوید که گوشت قرمز می‌تواند برای سلامتی مضر باشد. بنابراین ممکن است بپرسید که چه کسانی نباید گوشت قرمز بخورند.

     به طور کلی مصرف متداول گوشت قرمز با افزایش ریسک کلسترول بالا و بالا رفتن فشار خون مرتبط شده است و هر کدام از این دو نوع بیماری ممکن است منجر به مشکلات قلبی عروقی شوند و احتمال مبتلا شدن به انواع سرطان‌ها را بالا ببرند.

    برخی از پژوهش‌های پزشکی نشان داده‌اند که مصرف زیادی گوشت قرمز ممکن است باعث افزایش پیدا کردن دیابت شود و حتی ممکن است طول عمر انسان را کم کند.

     ما در مقالات متعدد در مورد فواید گوشت قرمز و اهمیت آن برای سلامت بدن و تأمین مواد غذایی مورد نیاز بدن صحبت کردیم.

     اما در این مقاله از طیب گوشت می‌خواهیم به این سؤال پاسخ دهیم که چه کسانی نباید گوشت قرمز بخورند. بنابراین باید ببینیم که گوشت قرمز برای چه افرادی مضر است و باید آن را به صورت کنترل شده مصرف نمایند.

    نکته جالب توجه این است که گوشت قرمز به تنهایی نمی‌تواند مشکل آفرین باشد بلکه حتی نحوه پخت آن می‌تواند بر مضرات و فوایدش اثر بگذارد.

     اگر بخواهیم گوشت قرمز را گریل کنید و بسوزد ممکن است باعث شود که گوشت آسیب ببیند و احتمال خطر ابتلا به سرطان بیشتر شود. حالا اگر می‌خواهید بدانید آیا شما هم جزء آن دسته کسانی هستید که نباید گوشت قرمز مصرف کنید، این مقاله را دنبال کنید.

    افراد دارای کلسترول بالا

    کسانی که دارای کلسترول خون بالا هستند نباید به صورت روزانه گوشت قرمز مصرف کنند. متأسفانه اگر کلسترول خونتان بالا باشد مصرف گوشت قرمز به شما کمکی نمی‌کند که میزان کلسترول را پایین بیاورید بلکه برعکس عمل می‌کند و بیشتر باعث آسیب می‌شود. به طور کلی گوشت می‌تواند در تعادل ایجاد کردن کلسترول خون مفید باشد ولی این مسأله مربوط به زمانی است که پیش از آن خودتان مشکل کلسترول نداشته باشید.

    پزشکان باور دارند کسانی که دارای کلسترول خون بالایی هستند بهتر است مصرف گوشت قرمزشان را به یک بار یا دو بار در ماه محدود کنند و سعی کنند قسمت‌های نازک‌تر گوشت قرمز رابرای مصرف و خوردن انتخاب کنند.

    افرادی که نقرس دارند

    اگر شما نیز دچار نقرس هستید ممکن است نتیجه یک آلرژی خاص به گوشت قرمز باشد. یک مولکول خاص در پستانداران وجود دارد (در ماهی‌ها، پرندگان، خزندگان) نیز پیدا نمی‌شود. اگر با این بیماری گوشت قرمز مصرف کنید ممکن است باعث حالت تهوع، استفراغ، سوزش قلب، اسهال، سرفه، افزایش فشار خون، درد شدید معده و متورم شدن لب‌ها، چشم‌ها یا گلو شود. بنابراین افراد مبتلا به نقرس به هیچ عنوان نباید گوشت قرمز مصرف کنند.

    افراد دچار مشکلات و بیماری‌های قلبی عروقی

    ما در این مقاله تلاش کردیم تا پاسخ دهیم چه کسانی نباید گوشت قرمز مصرف کنند. تا اینجا برخی از این موارد را گفتیم و در ادامه به یک مورد دیگر می‌پردازیم یعنی افرادی که دچار بیماری‌ها و مشکلات قلبی عروقی هستند. کسانی که دچار چنین بیماری‌هایی هستند به شدت باید مراقب مصرف گوشت قرمزشان باشند. برای مثال شخصی که دچار بیماری قلبی است ممکن است لخته‌ای در رگ‌هایش داشته باشد و بنابراین باید در رژیم غذایی‌شان هر نوع چربی اشباع شده‌ای غدغن شود چون ممکن است باعث گرفتگی رگ‌های قلبی و مشکلات بدی شود.

    افراد با بیماری کلیوی پیشرفته

    رژیم‌هایی که دارای پروتئین بسیار بالایی هستند مخصوصا زمانی که کلیه‌هایتان به خوبی کار نمی‌کند ممکن است به جای فایده برایتان ضرر بیشتری داشته باشند. شاید لازم باشد مصرف پروتئین خود را به ۰٫۶ یا ۰٫۸ گرم به نسبت وزن بر اساس نحوه کارکرد کلیه‌هایتان تنظیم کنید. اگر چنین مشکلی را دارید باید حتماً پیش از مصرف انواع گوشت با یک متخصص تغذیه صحبت کنید و مطمئن شوید که می‌توانید گوشت را به عنوان غذا مصرف می‌کنید. وقتی از بیماری کلیوی صحبت می‌کنیم مشکلی بین مرحله ۳ تا ۵ مد نظر است.

    افرادی که یک یا دو ریسک بیماری قلبی دارند

    این احتمال وجود دارد که خودتان بیماری قلبی خاصی نداشته باشید اما باید توجه کنید که ممکن است فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت، چاقی و عدم فعالیت فیزیکی داشته باشید و همه این ریسک فاکتور‌هایی هستند که ممکن است ابتلای شما به بیماری‌های قلبی را افزایش دهند. گاهی ممکن است هیچ کدام از این مشکلات را نداشته باشید ولی صرف داشتن یک رژیم غذایی بد باعث می‌شود که بیماری قلبی تبدیل به یک بیماری خطرناک برای شما باشد.

    چنین افرادی در جایگاه پاسخ به این سؤال قرار می‌گیرند که چه کسانی نباید گوشت قرمز مصرف کنند. کسانی که دچار چنین مشکلاتی هستند به احتمال بیشتر دچار بیماری‌های قلبی می‌شوند. بهتر است که این افراد مصرف گوشت قرمز خود را تا حد امکان پایین بیاورند و به جای آن روی قطعات بهتر پروتئینی مثل گوشت مرغ، ماهی، حبوبات و… تمرکز کنند. با تعویض کردن رژیم غذایی و تغییر دادن چند عادت ساده می‌توانند از مزایای پروتئین برای بدن بهره‌مند شوند و همزمان خطراتی که ممکن است در اثر مصرف گوشت قرمز برایشان به وجود بیاید را دور بزنند.

     

    چطور گوشت سالم بخریم

     

    افرادی که در خانواده سابقه بیماری سرطانی دارند

    بر اساس تحقیقات و مطالعاتی که پزشکان انجام داده‌اند مصرف مداوم گوشت قرمز باعث می‌شود که خطر ابتلا به سرطان روده افزایش پیدا کند. بنابراین بهتر است افرادی که در خانواده سابقه بیماری سرطان روده داشتند نسبت به مصرف گوشت قرمز محتاط‌تر باشند. یک پژوهش جدید نشان داده است که گوشت قرمز ممکن است باعث ایجاد آسیب‌هایی به ژن شود و همچنین خطر ابتلا به سرطان روده را افزایش دهد.

    به طور کلی مصرف گوشت قرمز به عنوان یکی از خوراکی‌های مهم در برنامه غذایی خوب است ولی یک عده خاص هستند که باید هنگام مصرف توجه بیشتری به خرج دهند. ما در این مقاله به این موضوع پرداختیم که چه کسانی نباید گوشت قرمز بخورند ولی باید توجه کنید که مصرف گوشت قرمز برای افراد عادی نباید ممنوع شود.

    چرا مصرف گوشت قرمز مهم است؟

    شاید حالا این سؤال برایتان پیش بیاید با توجه به تمام خطراتی که برای مصرف گوشت قرمز گفته شد چرا باید آن را مصرف کرد و در برنامه غذایی به کار برد. نکته بسیار مهم این است که گوشت به عنوان یکی از مقوی‌ترین غذا‌ها فواید بسیار زیادی برای بدن دارد و می‌تواند نقش بسیار مهمی در سلامت انسان، قدرت و توان جسمانی داشته باشد. افرادی که گوشت قرمز مصرف نمی‌کنند ممکن است دچار کمبود پروتئین شوند و بسیاری از مواد مورد نیاز برای بدنشان را نتوانند به قدر کافی دریافت کنند.

    به طور کلی اگر اهل انواع گوشت قرمز هستید بهتر است که در خوردن آن زیاده‌روی نکنید. اعتدال شرط عقل است! میانه‌روی کنید و به میزان معقولی گوشت را در برنامه غذایی خود وارد کنید. این باعث می‌شود بدن سالم‌تری داشته باشید و بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات مختلف از شما دوری کند.

    نکته قابل توجه این است که هر گونه تردیدی در مصرف گوشت قرمز دارید را باید با پزشک متخصص تغذیه مطرح کنید. او شما را راهنمایی خواهد کرد تا به درستی بتوانید انتخاب کنید و ببینید تا چه اندازه و به چه میزان می‌توانید از این نوع گوشت‌ها مصرف کنید.

    جمع‌بندی

    در بررسی این سؤال که چه کسانی نباید گوشت قرمز بخورند ما به شش دسته از افرادی که مصرف گوشت قرمز برای آن‌ها غدغن شده یا توصیه شده که بسیار با احتیاط سراغ آن بروند پرداختیم. گوشت قرمز یکی از غذا‌های اصلی ایرانی است و می‌تواند یک موضوع چالش برانگیز باشد. به هر جهت گوشت قرمز برای افرادی که ذکر کردیم مناسب نیست یعنی افرادی که دچار نقرس هستند، کسانی که سابقه بیماری قلبی دارند، افرادی که فشار یا کلسترول خون بالایی دارند، افرادی که بیماری کلیوی پیشرفته دارند یا سابقه بیماری سرطانی در خانواده‌شان وجود داشته است.

     با این وجود ما مطرح کردیم که از بین بردن گوشت قرمز در برنامه غذایی افرادی که چنین مشکلاتی ندارند می‌تواند آسیب زننده باشد و این افراد احتمال دارند نتوانند مواد غذایی مورد نیاز بدن خود را تأمین کنند. به هر جهت گوشت نیز مانند سایر مواد غذایی باید به شکل متعادل و معتدلی مصرف شود. به این شکل است که شما می‌توانید تضمین کنید که سلامت بیشتری در بدن خواهید داشت و احساس بهتری می‌کنید.

     

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *