قیمت گوشت گوسفند بدون استخوان
قیمت گوشت گوسفند بدون استخوان در تاریخ نیمه دوم آذر ماه ۱۴۰۲ به قیمت حدودی ۵۰۰ هزار تومان به فروش میرسد.
البته قیمت اجزای مختلف گوشت گوسفندی کمی با هم متفاوت است مثلا قیمت ران و سردست گوسفند با قیمت راسته گوسفند متفاوت است. همچنین قیمت گوشت گوسفندی با استخوان و بدون استخوان با هم فرق دارد. شما میتوانید با مراجعه به مراکز فروش گوشت یا کشتارگاه ها از قیمت روز انواع گوشت با خبر شوید.
گوشت گوسفندی یکی از محبوبترین انواع گوشت در بسیاری از کشورها است و از نظر تغذیهای حاوی مقدار زیادی پروتئین، ویتامین B12، آهن و روی میباشد. این گوشت زودپز تر سایر گوشت هاست بنابراین برای سرخ کردن، پخت و گریل کردن استفاده میشود.
از نظر خواص، گوشت گوسفندی حاوی مقدار زیادی پروتئین با کیفیت، آهن غیرهموگلوبینی (که به عنوان آهن گیاهی جذب بهتری دارد)، و ویتامین B12 است. همچنین، گوشت گوسفند حاوی مقدار کمتری چربی نسبت به برخی دیگر انواع گوشت میباشد.
اگر سوال خاصی در مورد گوشت گوسفندی یا نحوه آمادهسازی آن دارید، ما در کشتارگاه طیب گوشت خوشحال میشویم که کمک کنیم.
خرید گوشت گوسفند بدون استخوان
هنگام خرید گوشت گوسفند بدون استخوان، برخی نکات مهم را در نظر بگیرید تا گوشت با کیفیت و ایمن را انتخاب کنید. در ادامه چند نکته مفید برای خرید گوشت گوسفند بدون استخوان آورده شده است:
- قیمت و مقدار:
- قیمت گوشت را بازاریابی کنید و توجه داشته باشید که قیمت ممکن است بر اساس نوع گوشت و میزان چربی تغییر کند.
- مطمئن شوید که مقدار گوشت مناسبی را برای نیازهای خود خریداری کردهاید.
- استانداردها و گواهینامهها:
- در برخی کشورها، گواهینامههایی مانند گواهینامههای آلودگی، گواهی ارگانیک و گواهینامههای بهداشت ممکن است موجود باشند. اگر ممکن است، این گواهینامهها را بررسی کنید.
- پرسنل فروشگاه:
- از پرسنل فروشگاه در مورد نحوه نگهداری و تازگی گوشت بپرسید. اطلاعاتی که از آنها دریافت میکنید، به شما در انتخاب گوشت با کیفیت کمک خواهد کرد.
همیشه مهم است به اعتبار فروشنده و شرایط نگهداری گوشت توجه داشته باشید تا از خرید گوشت با کیفیت اطمینان حاصل کنید.
خواص گوشت گوسفندی چیست؟
گوشت گوسفندی از نظر تغذیهای حاوی خواص زیادی برای سلامتی است. در زیر تعدادی از خواص گوشت گوسفندی ذکر شده است:
- پروتئین: گوشت گوسفندی یک منبع عالی از پروتئین است. همانطور که میدانید پروتئین برای ساخت و نگهداری بافتهای بدن، افزایش عملکرد عضلات، و حفظ سلامتی سلولها میباشد.
- آهن: حاوی مقدار زیادی آهن است که برای تولید هموگلوبین (جزئی از خون که در انتقال اکسیژن به سلولها نقش دارد) ضروری است.
- زینک: گوشت گوسفندی حاوی زینک است که برای تقویت سیستم ایمنی، رشد و تقویت بافتها، و فعالیتهای متعدد سلولی ضروری است.
- ویتامینها: حاوی ویتامینهای مهمی نظیر ویتامین B12 که برای سلامت عصبی و تولید سلولهای خون اساسی است.
- چربی: گوشت گوسفندی حاوی مقدار معتدلی چربی است. این چربیها شامل اسیدهای چرب اشباع و اشباع نشده است که برای سلامت قلبی و عروقی مهم هستند.
- کلسیم و فسفر: حاوی مقدار کلسیم و فسفر است که برای استحکام استخوانها و دندانها ضروری میباشد.
با این حال، مهم است توجه داشته باشید که مصرف متعادل و متنوع از منابع مختلف تغذیه بهترین راه برای تأمین نیازهای بدن است. همچنین، مقدار مصرف گوشت و دیگر مواد غذایی باید با توجه به نیازهای فردی، سطح فعالیت، و شرایط سلامتی متناسب باشد.
اجزای لاشه گوسفند کدامند؟
همانطور که اشاره شد قیمت گوشت گوسفند بدون استخوان با سایر اجزای آن متفاوت است بنابراین با هم بقیه اجزای گوسفندی را بررسی میکنیم.
اجزای اصلی لاشه گوسفند عبارتند از:
سر دست و ران و گردن و راسته گوسفندی
اجزاء مختلف گوسفند مانند سر، دست (که معمولاً به عنوان شانه یا سرشانه گوسفند شناخته میشود)، ران، گردن و راسته در تهیه انواع غذاها، مخصوصاً کباب و انواع خورشت مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه توضیحی کلی در مورد هرکدام از این اجزاء آورده شده است:
- سر گوسفند:
- گوشت سر گوسفند عمدتاً مناسب برای تهیه کله پاچه یا سوپ است.
- از استخوانهای سر گوسفند برای تهیه برخی از غذاهای خصوصی مانند آش قلمکار استفاده میشود.
- دست گوسفند (شانه یا سرشانه):
- شانه یا سرشانه گوسفند معمولاً حاوی گوشتی با بافت نرم و غنی است که پس از پختن به راحتی از استخوان جدا میشود.
- این قسمت برای کباب و استیک استفاده میشود.
- ران گوسفند:
- گوشت ران گوسفند نسبت به دیگر قسمتها چربی کمتری دارد و برای تهیه انواع خورشت مناسب است.
- گردن گوسفند:
- گوشت گردن گوسفند نسبت به دیگر قسمتها چربی بیشتری دارد و بهطور معمول برای تهیه غذاهای خاص مانند انواع آبگوشت استفاده میشود.
- گردن گوسفند همچنین ممکن است در تهیه حساء و سوپها بهکار رود.
- راسته گوسفند:
- راسته گوسفند یا تخم راسته بهطور محلی مختلف با نامهای مختلفی شناخته میشود.
- این قسمت بهعنوان یک قسمت خاص و خوشمزه در برخی از غذاهای سنتی مصرف میشود، به ویژه در غذاهای محلی و فلسفههای مختلف آشپزی.
ماهیچه و دنده و قلوه گاه گوسفند
اجزایی مانند ماهیچه، دنده، و قلوه گوسفند نیز از قسمتهای مختلف گوسفند هستند که در آشپزی مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه توضیحاتی در مورد هرکدام از این اجزاء آمده است:
- ماهیچه گوسفند:
- ماهیچهها بخشی از بافت عضلانی گوسفند هستند که به حرکت بدن کمک میکنند.
- ماهیچه گوسفند معمولاً در تهیه چلو گوشت و آبگوشت مصرف میشود.
- دنده گوسفند:
- دندهها قسمتهایی از ستون فقرات گوسفند هستند.
- گوشت دنده معمولاً در تهیه غذاهای گوسفندی مانند کباب دنده مورد استفاده قرار میگیرد.
- قلوه گاه گوسفند:
- قلوهگاه بخشی از گوشت دستگاه گوارش گوسفند است که به عنوان قلوه گاه یا کله گاه شناخته میشود.
- قلوه گاه گوسفند برای تهیه کباب یا غذاهای سنتی مصرف میشود.
توجه داشته باشید که استفاده از این اجزاء ممکن است با توجه به فرهنگ و منطقه متفاوت باشد. همچنین، برخی از این اجزاء در برخی از کشورها و مناطق به عنوان غذای محلی و خاص شناخته میشوند.
خرید گوشت گوسفند
هنگامی که به دنبال خرید گوشت گوسفند هستید، میتوانید به چند نکته مهم توجه داشته باشید تا گوشت با کیفیت و سالم را انتخاب کنید. در زیر تعدادی از این نکات آورده شده است:
- منبع گوسفند:
- تا جای ممکن از فروشندگان معتبر و قابل اطمینان خرید کنید.
- توصیه میشود از مکانهای معتبری مانند کشتارگاه ها، کشاورزان محلی یا مغازههای گوشت معروف خریداری کنید.
- نگاه به رنگ و بو:
- گوشت گوسفند با رنگ قرمز تا قرمز تیره معمولاً نشاندهنده خوبی و سلامت گوشت است.
- بوی گوشت نباید نامطبوع باشد. گوشت تازه باید بوی طراوت داشته باشد.
- تاریخ انقضا:
- برچسب گوشت را بررسی کنید تا مطلع شوید که گوشت تاریخ انقضا گوشت هنوز تموم نشده است.
- بستهبندی:
- بستهبندی گوشت باید سالم و بدون هر گونه شکستگی یا نشتی باشد.
- در صورتی که گوشت در بستهبندی ایمن و واحد نشان داده شده باشد، اطمینان حاصل کنید.
- چربی:
- گوشت با ترکیب مناسبی از چربی نسبت به گوشت چرب، ایدهآلتر است.
- در صورتی که گوشت چربی زیادی دارد، ممکن است گوسفند چندان سالم نباشد!
- مشاوره از قبل:
- از قیمتها و توصیههای فروشنده محلی خود آگاه شوید و از افراد موثری در زمینه گوشت بپرسید.
- توجه به ویژگیهای خاص:
- در صورت داشتن نیازها یا ترجیحات خاص، مثل گوشت ارگانیک یا گوشت از گاوهای تغذیهشده گیاهی، مراقب باشید که محصولات انتخابی شما این ویژگیها را داشته باشند.
همواره مهم است به اعتبار و شهرت فروشنده اعتماد کنید و از اطلاعات بستهبندی و منبع گوشت مطلع شوید.