کشتارگاه مرکزی استان قم

آبگوشت قنبید قم ـ غذای سنتی با گوشت قرمز و گیاه قنبید

آبگوشت قنبید یکی از غذاهای سنتی و خاص استان قم است که نام خود را از گیاه «قنبید» گرفته؛ گیاهی بومی و محلی از خانواده‌ی کلم که طعم و عطر ویژه‌ای دارد. این گیاه بیشتر در اطراف قم کاشته می‌شود و در سفره‌های قدیمی مردم جایگاه ویژه‌ای داشته است.

نکته مهم در پخت این غذا استفاده از گوشت قرمز گوسفندی تازه است. ترکیب گوشت با حبوبات (نخود و لوبیا) و قنبید، غذایی مقوی و پرانرژی به‌وجود می‌آورد که از گذشته در روزهای سرد پاییز و زمستان در قم طرفداران زیادی داشته. در واقع، این خوراک هم نشانی از فرهنگ غذایی قمی‌ها است و هم بازتابی از استفاده هوشمندانه از محصولات محلی می‌باشد.

طرز تهیه آبگوشت قنبید قم
🔹 مواد لازم برای ۴ نفر:

گوشت گوسفندی با استخوان: ۴۰۰ گرم

قنبید: ۵۰۰ گرم

نخود و لوبیا سفید: ½ پیمانه (خیس‌خورده)

پیاز: ۱ عدد

سیب‌زمینی: ۲ عدد

رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم

👨‍🍳 طرز تهیه:
۱- حبوبات خیس‌خورده را با گوشت و پیاز در قابلمه بریزید و با آب کافی روی حرارت قرار دهید.
۲- پس از نیم‌پز شدن گوشت، قنبید خردشده را اضافه کنید.
۳- در ادامه سیب‌زمینی و رب گوجه را بیفزایید و اجازه دهید آبگوشت به آرامی جا بیفتد.
۴- در پایان، با نمک و ادویه طعم آن را تنظیم کنید.
۵- آبگوشت را داغ همراه نان سنگک و سبزی خوردن سرو کنید.

💡 نکات:

گوشت قرمز گوسفندی بهترین انتخاب برای طعم اصیل آبگوشت قنبید است.

قنبید طعمی نزدیک به کلم دارد اما عطر و خاصیت متفاوتی به غذا می‌بخشد.

این غذا در قم بیشتر در فصل پاییز و زمستان پخته می‌شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *